Közérzet · 2019.05.20.

VÁLASZTÁS – Kibővült a veszprémi Ellenzéki Kerekasztal

A veszprémi Ellenzéki Kerekasztal megalakulásának elsődleges célja, hogy a demokratikus elvek és értékek szerint működő ellenzéki pártok, illetve társadalmi szervezetek együttműködésével a 2019-es önkormányzati választáson az általa támogatott jelöltek többségbe kerüljenek a képviselő-testületben, valamint az Ellenzéki Kerekasztal által is elfogadott polgármestere legyen Veszprémnek.

Az Ellenzéki Kerekasztal civil kezdeményezésre, az ellenzéki együttműködés szélesítésére és teljes körűvé tételére jött létre informális szerveződésként.


A kerekasztal szellemiségének megfelelően nyílt egyeztetést folytat azokkal a szervezetekkel, amelyek részesei lehetnek az együttműködésnek.

Ennek eredményeként a parlamenti mandátumot szerzett ellenzéki pártok részéről elsőként a Demokratikus Koalíció, majd a Jobbik Magyarországért Mozgalom csatlakozott az Ellenzéki Kerekasztalhoz. A parlamenti pártok köréből csatlakozását jelezte, illetve jelentette be a Magyar Szocialista Párt. Ugyancsak a csatlakozásról döntött a Párbeszéd.

Az Ellenzéki Kerekasztal keretei között megkezdődtek az egyeztetések a képviselőjelöltek, valamint a polgármesterjelölt tekintetében is.

A kerekasztal továbbra is nyitott marad, ahhoz további, az alapelveket elfogadó pártok és társadalmi szervezetek is csatlakozhatnak.

 [stextbox id=”grey”]

Az Ellenzéki Kerekasztal munkájában részt vevő szervezetek:

# DK # Jobbik # Lokálpatrióták a Városért # Magyar Kétfarkú Kutya Párt

# MSZP # Mindenki Magyarországa Mozgalom # Momentum # MOST Egyesület # PM

# Szolidaritás # Kábelgyártó Vasas Szakszervezet

[/stextbox]


[fbcomments]