Közérzet · 2018.02.07.

VÁLASZTÁS – Fejben és helyben dől el

Pártok közül a szimpatikust, egyéni jelöltek közül viszont a legesélyesebbet kell támogatni, akkor is, ha a politikai nézetei a sajátunkkal ellentétesek – hangzott el a Viszlát, kétharmad! mozgalom veszprémi rendezvényén. A szervezet képviselői Kész Zoltán független országgyűlési képviselő meghívására érkeztek városunkba.

A mozgalom képviseletében Pápay György publicista kifejtette, szerintük az ellenzéki szavazók tehetik a legtöbbet a kormányváltásért, ők képesek arra, amit a pártok nem tudnak megoldani. Az a polgár, akinek elegen van a kormánypárti túlhatalomból, akkor teszi a legjobbat, ha úgymond taktikai szavazóvá válik. Kitért arra is, a pártok négy éve nem tudnak összefogni, és ezzel foglalkoznak ahelyett, hogy a helyben végzett munkára koncentrálnának.


Lukácsi Katalin a mozgalom tagjaként hozzátette, az ellenzéki pártok nehéz helyzetben vannak, ezért a választóknak magukhoz kell venni a kezdeményezést. Elmondta, a bizonytalanok között is többségben vannak a kormányváltást akarók. Kész Zoltán szerint, ha a mozgalom üzenete sok választóhoz eljut, akkor többséget szerezhet az ellenzék és elzavarható a mostani kormány. Mint fogalmazott, nem a pártoknak kell egyezkedni egymással: a szavazók okosan tudnak sáfárkodni a két szavazatukkal.

Pápay György kitért arra is, hogy a magasabb részvétel az ellenzéknek kedvez, így fontos hangsúlyozni, hogy menjenek el minél többen szavazni április 8-án. Kiemelte, bár a fő cél a kormányváltás, de egy újabb kétharmados Fidesz-többség megakadályozásáért is érdemes szavazni, mert a kétharmad árnyékában nem nőhet ki új ellenzék.

Drahos Nikolett


[fbcomments]