Közérzet · 2018.02.27.

VÁLASZLEVÉL – Korrekt vitát szerettem volna!

Dr. Meződi János, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje eljuttatta szerkesztőségünkhöz válaszát Kész Zoltán tegnapi nyílt levelére. A képviselőjelölt levelét változtatás nélkül közöljük.

Válasz Kész Zoltánnak

Veszprémi 01.sz. Országgyűlési Egyéni

Választókerület Képviselőjelölt aspiránsának

Tisztelt Képviselőjelölt Aspiráns Úr!

Zavarban vagyok, mert eredeti szándékom szerint nem akartam Önnel is hadakozni, legfeljebb egy korrekt vita keretében gondoltam erre, de a levelének stílusa olyan arcpirító, hogy ezt az elhatározásomat kénytelen vagyok revideálni. Ön bölcsész, és beszél egy idegen nyelvet is, de a magyar nyelv árnyalataival nincsen tisztában. Ez a levél, amit Ön nyilván ajánlatnak szánt, nem az, hanem diktátum. Ilyen levelet a hűbérurak írnak a vazallusaiknak és nem egy magát európai értékrenddel felruházott képviselőnek gondoló valaki.

Eddig is voltak, igaz elhallgatott kételyeim az Ön képviselői alkalmasságát illetően, a paraszt stílusban megfogalmazott levele után azonban már egy szemernyi sincs: Ön totálisan alkalmatlan arra, hogy a választókat képviselje. Nem csupán arra gondolok, hogy az egyik legtöbbet hiányzó képviselő volt a parlamentben, vagyis feltűnően keveset járt be a munkahelyére, hanem arra is, hogy az a bizonyos néhány indítványa is sematikus, fantáziátlan. (Olvastam azokat!) Vagyis a választóknak, így nekem is tett ígéretével szemben a képviselői feladatait slendrián módon gyakorolta.

Ön az elmúlt időközi választáson egy hihetetlenül szerencsés konstellációnak köszönhette a győzelmét, ami ezen a választáson nem fog megismétlődni, mert annak a győzelemnek a babérjait Ön már sok esetben learatta, de úgy is fogalmazhatok, hogy a siker hozadékát felélte.

Azt Ön csak képzeli, hogy az egyszeri győzelme Önnek életfogytiglan képviselőséget biztosít, arról nem is szólva, hogy a vágyott cél elérése érdekében elvtelenül mindenkivel lepaktál, akiről azt feltételezi, hogy a győzelmét elősegíti. Ez a cél Önnél mindent felülír, erkölcsöt, jó ízlést, mindent.

Remélem, hogy a választók valóban bölcsek lesznek, és felismerik azt, hogy az Önre leadott szavazataik akkor is elpocsékoltak, ha történetesen én azon indulni sem tudok és Ön megnyeri a választást. Ön emberileg alkalmatlan a tisztségre, ezt a mai levele leplezetlen őszinteséggel hozta felszínre.

Dr. Meződi János


[fbcomments]