Közérzet · 2022.12.07.

V-BUSZ – Változik a menetrend

Az európai vasúti menetrendváltáshoz igazodva december 11-étől néhány vonalon változik a V-Busz menetrendje.

A finomhangolásra elsősorban a Budapest–Veszprém–Szombathely vasútvonal változó menetrendje miatt volt szükség. Néhány, a hivatásforgalmat kiszolgáló járat korrekciójára is sor kerül, az alábbiak szerint:

  • A hajnali órákban korábbi időpontokban indulnak az első, vasútállomás felé közlekedő 4A-s és 5-ös buszjáratok, csatlakozást biztosítva az 5:20-kor Budapestre induló gyorsvonathoz.
  • Hétvégi napokon korábban indul az Avar utcától az első 10-es buszjárat, amely így csatlakozást biztosít a Budapestre és Ajkára induló gyorsvonatokhoz.
  • Közel fél órával később indul a vasútállomástól az utolsó 4-es és 11-es autóbuszjárat, csatlakozást biztosítva az új vasúti menetrendben 22:28-ra Budapestről érkező gyorsvonathoz.
  • Hétvégi napokon később indul az első 11-es buszjárat a Vasútállomástól, csatlakozva a Budapestről és Ajkáról érkező gyorsvonatokhoz.
  • Hétköznapokon a munkába járás megkönnyítése érdekében néhány perccel korábban indul az első két 8-as járat a Haszkovó fordulótól Csererdő felé.
  • Munkanapokon néhány perccel módosul több 1-es, 2-es, 3-as, 5-ös, 11-es, 13-as és 18-as járat menetrendje.

A változások a V-BuszON menetrendi applikációban az aktuális dátumot beállítva már követhetők. A V-Busz honlapján és a megállóhelyi menetrendi táblákon december 11-én jelennek meg.


Fotó: 82nullanulla.hu


[fbcomments]