Közérzet · 2019.11.14.

V-BUSZ – Ismét járatkimaradások, a cégvezetés hárít

Ma is sokan bosszankodhattak a városban, mert hiába várták fél nyolc után a megállókban az 1-es helyi járatot. A szerkesztőségünkbe eljutott olvasói jelzés alapján a buszt már a Pápai úti fordulóban ki kellett venni a forgalomból fékhiba (!) miatt, így azok is hoppon maradtak, akik a vasútállomási végállomásról szerettek volna vele a városba utazni.

Később arról értesültünk, hogy a meghibásodásról a sofőröket is értesítették, tabletjükön figyelmeztették őket az eszközhiányra és kérték a türelmüket – nyilván a várható járatátszervezések és az utazóközönség rájuk zúduló elégedetlensége miatt.


A napokban írtunk arról, hogy a városi közlekedésben ismét gondok jelentkeztek, mert a busztársaság járműveinek tíz százaléka nem állt forgalomba. Pálinkás Norbert, a V-Busz Kft. ügyvezető igazgatója, aki akkor – a felelősséget nagyrészt a járművezetőkre hárítva – kérdésünkre kitérő választ adott, a tíz százalékos hiányt nem erősítette meg, de nem is cáfolta. (Ezt a cikket itt olvashatják.)

Úgy tudjuk, hogy a normál üzemmenetet ellátó 41 jármű közül akkor négy volt üzemképtelen (nem záródó ajtók, nem működő szélvédőfűtés stb.), számuk a mai fékhiba miatt ötre emelkedett. A helyzet tehát nem javul, inkább romlik. Félő, hogy a tendencia folytatódik, és talán a városban előforduló buszos balesetek se írhatók egyértelműen a sofőrök számlájára, sokkal inkább annak tudhatók be, hogy a járműveket egyik napról a másikra próbálják felkészíteni. Sokunknak vannak buszsofőr ismerősei, így az se titok, hogy a szervizeléssel az erre szerződött székesfehérvári cég két nyugdíjas alkalmazottja igyekezik megbirkózni, ami nagyjából a lehetetlen küldetéssel azonos.

Az ügyvezetőt ezúttal nem keressük, hiszen megígérte: a jövőben több olyan intézkedést terveznek bevezetni, amelyek biztosítják a zavartalan közlekedést és minimalizálják a jelzett problémákat. Várjuk, hogy ezekről mielőbb hírt adhassunk.

 [stextbox id=”grey”]

(Végül, csak zárójelben, néhány olvasói hozzászólás:

Jövőbeni intézkedések? úgy kellett volna indulni!nem azért lett ez a lilabuszos rendszer, hogy ne legyenek késések meg kimaradások? Nem az lett igérve egy éve is, hogy olyan intézkedéseket vezetnek be amelyek biztosítják a zavartalan közlekedést ès minimalizàljàk az addig jelzett problémát?olyan nincs, hogy nincsenek késések egy városi forgalomban, egyszerűen lehetetlen, nézze csak meg a hotel körforgalmat reggel és délután Amikor az ember gyereke a megállóban ázik-fázik és 45 percébe telik eljutni a zeneiskolából a Dózsába, persze sétálhatott is volna az esőben énekelve, hátán a hátizsákkal, hegedűvel, oldalán a sporttatyival Délelőtt fél 11-kor a Csererdőből Induló 3-as busz a Dózsa térre már nem ér ide a megadott időreNem késik! Nem jön! Nincs csúcsforgalom, nincs körforgalomnincs busz. Nem egyszer!)

[/stextbox]


[fbcomments]