Közérzet · 2019.01.15.

V-BUSZ – Döcögve indult a jegy- és bérletárusítás

Hétfőn kora délután kaptuk a fenti fotót egy olvasónktól, ezzel a kísérőszöveggel: „A V-Busz által korábban meghirdetett helyeken nem lehetett megvásárolni a helyi járatos bérleteket, csak itt, a buszpályaudvaron. Ennyien voltak egész nap.”

Felhívtuk Mihálszky Gábort, a cég szakmai igazgatóját.


Az Óváros téri ügyfélszolgálatunkon múlt hét szerda óta működik a pénztár, ott is volt bérlet-értékesítés – válaszolta kérdésünkre. – Mivel az ÉNYKK csupán szerződéses értékesítő partnerük, az ottani pénztár nyitvatartása a cég hatáskörén kívül esik. Szombaton és vasárnap a buszpályaudvaron nem lehetett bérletet vásárolni, a hétfői sorban állásnak részben ez lehetett az oka.

A közösségi internetes fórumokon sokan bírálták a döcögősen induló jegy- és bérletértékesítést, de az igazgató reményei szerint a kezdeti gondokon hamar sikerül úrrá lenniük.

A társaság honlapján megtalálható az értékesítő helyek listája.

Próbáltuk leellenőrizni, hogy valamennyi jelzett helyen kint vannak-e már a jegyek és a bérletek, de csak a dózsavárosi Kiskertész gazdaboltot értük el. Tőlük megtudtuk, hogy felnőtt havi bérletet és menetjegyet is árusítanak. Diák- és nyugdíjas bérletek a honlap szerint csak az Óváros téri jegyirodában és a buszpályaudvaron vásárolhatók.

Mihálszky Gábor elmondta még, hogy legkésőbb február 5-ére szeretnének egy jegyautomatát telepíteni a hotel elé, abban valamennyi termékük megvásárolható lesz készpénzzel és kártyával is. Az Óváros téri ügyfélszolgálaton a héten üzemelik be a hiányzó terminált, utána már bankkártyával is tudnak fizetni az ügyfelek.

A V-Busz indulásának tapasztalatairól és a szükséges módosításokról január végén tárgyal a közgyűlés. Az igazgató szerint a 3-as és a 8-as járatok sűrítése mindenképpen indokolt. A sofőrhiány okozta problémákat másodállásos buszvezetők alkalmazásával mostanra sikerült megoldaniuk. A város útjait ötven autóbusz járja, ezek közül tízet az ÉNYKK-tól bérelnek.


[fbcomments]