Közérzet · 2022.04.06.

Üzenet – Nem a Holdról, hanem a Földről

Igen, látták miniszterelnök úr a Holdról is, hogy mekkora győzelmet arattak. Amikor Orbán Viktor itt tartott a beszédében, még a dekázóbajnok, hegedűművész miniszterasszonyság is elalélt a gyönyörtől.

Persze Demjén Ferenc óta tudjuk, hogy sajtból van a Hold, így semmi meglepetést nem okozott, amikor erre a bolygóra utalt a miniszterelnök.

Győzelmi beszéde igazán méltó volt a futballöltözőkben zajlott neveltetéséhez. És megtudhattuk, ki mindenkivel kellett megküzdeniük a sikerükért. Egyet nem kellett volna említeni, miniszterelnök úr! Az ukrán elnököt, akin együtt röhögött a színpadon és a színpad előtt álló suttyókkal. Az írásomhoz csatolt fotókat látva, amiket egy Ukrajnában élő ismerősöm küldött nekem, az egész világ értesült arról, hogy a maga fekete öves, medveölő, gazember barátja hogyan gyilkoltatja katonáival az ártatlan polgárokat a szomszédos országban. Közben a háború borzalmairól készült budapesti kiállítást a szintén a bűvkörébe tartozó trógerek, gazemberek megrongálták. Persze, a birkanyájhoz tartozó rendőrök keresik, de egyelőre nem találják az elkövető tahókat. Ha mégis előkerülnek, a legfőbb ügyésze majd elsikálja az ügyet, és a bűnösök esetleg kapnak majd húszezer forint büntetést köztéri rongálásért.


Ez a pár sor nem a Holdon, a Földön íródott.

V.D.


[fbcomments]