Piros / Kultúra · 2016.04.10.

ÚTRAVALÓ – Versgyűjtés a költészet napján

Érdekes lenne megtudni, kinek mit jelent a magyar költészet napja. Egyáltalán, kinek mit jelentenek a versek? Biztos vagyok benne, hogy sokunknak volt már olyan érzése, hogy egy vers „megtalálta” őt. Néhány sor, egy gondolat, ami ott motoszkál a fejünkben, ízlelgetjük, hagyjuk, hogy átjárjon.

A zeneművészeti szakközépiskolában most arra teszünk kísérletet, hogy csokorba gyűjtsünk jó néhány ilyet. Hívhatnánk projektnek vagy épp street artnak, de mi így a versek kapcsán ragaszkodtunk egy magyar meghatározáshoz. S ha már szavakba öntött gondolat, élve a magyar nyelv játékosságával, az Útravaló címet adtuk neki. Útravaló, mert nem akármilyen idézeteket gyűjtünk, hanem olyanokat hoz mindenki, amit jó szívvel ajánl másoknak töltekezésül, és azért, mert ezeket az üzenet verseket az iskola előtti parkoló aszfaltjára írjuk – mintegy különleges tárlatkötetet szőve belőlük.


Aki hétfőn szeretne ilyen módon emlékezni hajdan tanult, olvasott versekre, azt szeretettel várjuk április 11-én 8 és 16 óra között a Dózsa György út 2. (leánykori nevén Dimitrov) parkolójában. Örülünk, ha valaki idézetet hoz, de annak is, aki csak olvasgatni jönne. Szívesen látunk akár iskolai csoportot is… Ön melyik kedves verse sorait hagyná üzenetül? A kezdeményezéshez távolról is lehet csatlakozni az esemény Facebook-oldalán, ahol képeket és a verset ajándékozók nevét is közzétesszük. Ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor hétfőn megtöltjük a parkolót, és talán még azon is túlcsorduló versszőnyegünk üzenete eléri a várost.

S. Hegyi Ilona


[fbcomments]