Kultúra · 2015.07.23.

UTCAZENE-FESZTIVÁL – Ezt még lehet fokozni

A Veszprémi Utcazene-fesztivál első estéjén kissé langyos volt a hangulat – a levegő annál forróbb. Két színpad között nem kellett megküzdeni a tömeggel, de minden bizonnyal ez nem így lesz a hétvégén.

A színpadok előtt az emberek inkább beszélgettek, semmint a fellépőkre figyeltek. Eldobált poharakat, sörösdobozokat nem kellett kerülgetni, a kisgyerekek nyugodtan szaladgálhattak mezítláb az emberek között. A felújított belvárosban mintha a közönség is visszafogottabban viselkedett volna, mint ahogy azt megszoktuk a korábbi években.

uccazene31

 

A sétálók még a fesztivál újdonságát, a Food Truck Show-t sem fedezték fel igazán a posta előtti téren, pedig a feltűnő járművekről a legkülönbözőbb „utcai” ételeket kínálták. Ezt a gasztronómiai kínálatot eddig csak a fővárosiak élvezhették, és remélhetőleg az utcazene közönsége is felfedezi majd a rengeteg finomságot az elkövetkező napokban. A helyi pékségek, cukrászdák, vendéglátóhelyek is nyitva tartottak a koncertek végéig. A kiadó üzlethelyiségek szinte mindegyikében italt-ételt árusítottak, úgyhogy a fesztivál közönsége egy pillanatig sem éhezett vagy szomjazott.

uccazene14

A színházkertben idén nem állítottak fel színpadot, ellenben a könyvtár felől kőkemény rockzene hallatszott, a színház parkolójában pedig összesen hét rendőrkocsi várakozott. Ez utóbbinak kerestük az okát, de nem találtuk, ugyanis a rockerek és lelkes közönségük a zenében élték ki magukat, eszükbe sem jutott a rendbontás.

Tehát lehet még fokozni a hangulatot, a fellépők minden bizonnyal meg is tesznek minden tőlük telhetőt.


[fbcomments]