Közérzet · 2023.02.23.

UKRAJNA – Ima az áldozatokért

Február 24-e az a nap, amely felosztotta az életünket az előttre és az utánra. Az a nap, amely már történelemmé vált, az ukrán nép véres történelmévé. Ukrajna azóta sem adja fel.

– Ezen a napon kezdődött egy háború, egy nagy kiterjedésű, véres, brutális háború – mondja a Veszprémben élő Zakar Irina, a Dnyipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület elnöke. – Fájdalom és szenvedés tépte szét hazánkat, az átkozott orosz beletaposott az életünkbe, vérrel és könnyekkel árasztotta el földünket. A sors szétszórta népünket az egész világon, és arra kényszerített bennünket, hogy mindenünket hátrahagyva elhagyjuk a szülőhazánkat. Fájdalommal a szívünkben és szenvedéssel a lelkünkben, őrizzük meg az elesett katonák és civilek emlékét, emlékezzünk meg azok hősiességéről és bátorságáról, akik minden pillanatban megvédik életünket és otthonunkat. Közös imával emlékezzünk a háborúban elesett katonai és civil áldozatok lelki üdvéért!

Február 24-én Veszprémben, az Óváros téren 18 órakor a Dnyipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület szervezésében a megjelentek megemlékeznek a halottakról, és együtt imádkoznak Ukrajnáért. Imádkoznak és gyertyát, mécset gyújtanak a sebesült katonákért, civilekért, a háború minden áldozatért, minden ukránért.


A képen Natali Szevrijukova, miután rakétatámadás érte az otthonát Kijevben 2022. február 25-én. Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti


[fbcomments]