Sárga / Közérzet / Életmód / Sport · 2015.10.01.

Újra lesz edzőtermük a nyugdíjasoknak

A Veszprémben működő nyugdíjasklubok tagjainak újra lehetőségük lesz arra, hogy szervezett formában, ingyenesen és kulturált körülmények között folytassanak testedzést. Az idősek világnapja alkalmából Kész Zoltán, a térség független országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön, hogy november 1-jétől a Rózsa utca 10. szám alatt ismét tornázhatnak a testedzésre vágyó nyugdíjasok, ugyanis két szobát rendelkezésükre bocsát klubhelyiségnek, és gondoskodik megfelelő edzőgépek beszerzéséről is.

Hasonló lehetőség korábban is volt a városban, a Jutasi út 61. szám alatt sportolhattak az aktív nyugdíjasok. A népszerű szolgáltatás azonban öt évvel ezelőtt megszűnt.

– A klubhelyiséget korábban használók öt éve nem kaptak magyarázatot az önkormányzat vezetésétől arra, hogy miért kellett bezárni a termet és elvinni a sportszereket, erről a döntés előtt sem kérdezték meg az érintetteket – mondta Kész Zoltán. – A következő hetekben a nyugdíjasklubok tagjait megkérdezzük, milyen sporteszközökre lenne szükségük, és ennek ismeretében rendezzük be a szobákat.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: bízik abban, hogy a város vezetői támogatják a nyugdíjasok rekreációs tevékenységét és használatra felajánlják a parlagon heverő gépeket. Kész Zoltán ugyanakkor jelezte, a sportszoba városi támogatás nélkül is működni fog, munkanapokon ingyenesen lehet majd látogatni, előzetes telefonos vagy helyszíni előjegyzést követően.


[fbcomments]