Közérzet · 2023.05.05.

Újabb vérengzés Szerbiában: 8 halott, 13 sérült

Puskával belelőtt az iskolaudvaron beszélgető fiatalok csoportjába egy 21 éves fiatalember. Két nappal a belgrádi iskolai mészárlás után, csütörtökön este az autójából adta le a lövéseket a szerbiai Mladenovac melletti Dubona nevű faluban a tömeggyilkos, majd elhajtott és a környező falvakban tovább lövöldözött. A rendőrség terrorizmusnak minősítette a bűncselekményt. Az újabb vérengzés sokkolta Szerbiát.

Ismerőseit, falubelijeit, köztük egy rendőrt és annak húgát is megölt az a fiatalember, aki csütörtökön este összevitatkozott velük. A szerencsétlenül járt rendőr, aki próbálta megállítani, nemrégiben végzett a kamenicai rendőriskolában, most állt munkába. A 21 éves tömeggyilkos egy ezredes fia. A falubelijei nyugodt, csendes gyereknek tartották. Mindenkit sokkolt az újabb vérengzés. A tettes U. B. szökésben van a nova.rs szerint.

vérengzés, Újabb vérengzés Szerbiában: 8 halott, 13 sérült
A fotómontázs közepén az elkövető

Teljes az értetlenség és a pánik, gyászba borultak a Mladenovac körüli falvak. Szerbiában sok fegyver maradt a lakosságnál a polgárháború után. De mivel katonacsalád gyerekéről van szó, nem kérdés, honnan jutott puskához.


Képek forrása: jutarnjilist.hr


1 Response

  1. 2023.05.10.

    […] a fiatalok által elkövetett két tömeggyilkosság. (Itt és itt írtunk róluk.) Több tízezren vonultak a parlament elé […]

[fbcomments]