Közérzet · 2021.06.21.

Új országot akarnak a demonstrálók

A mai demonstrációról semmit nem lehetett tudni azon kívül, hogy reggel nyolctól este nyolcig gyűlés miatt forgalomkorlátozás lesz a Házgyári úton, ahogy az a police.hu oldalán napokkal ezelőtt megjelent. A helyszínen próbáltunk tájékozódni.

Kiderült, hogy az Új Kezdet Magyarország Mozgalom hirdetett erre a napra Országos Útzár! felhívással forgalomlassító demonstrációt. Veszprémben 10-14 gépkocsi sorakozott fel rendőri biztosítás mellett az Lb Knauf előtt, a résztvevők között nagykanizsai, zalaegerszegi, kaposvári tiltakozók is voltak. A rendőrök félpályán, váltakozva irányították a mindkét irányból jócskán feltorlódott kocsisort.

Németh Ákos, Krebsz Zsolt és Cséri Attila a tüntetők képviseletében elmondták, hogy céljuk a kormány leváltása. Különösen az utóbbi időszak intézkedéseivel nem értenek egyet. Nem vírustagadók, de úgy vélik, hogy a járványügyi korlátozások alapvető jogaikban korlátozták és korlátozzák még mindig az embereket. Miközben az ország 70 százaléka szegény vagy megélhetési gondokkal küszködik, a maradék dőzsöl és a megosztottságot szítja az emberek között.


Új országot akarnak építeni, de előbb el kell zavarni a kormányt és az összes pártot is. A rendszerváltás nem történt meg – mondták – és ezért a mai politikusok felelősek. Megmozdulásukat figyelemfelhívásnak szánták és jelezték, hogy lesznek még hasonló akcióik.

Fotó: a szerző


[fbcomments]