Életmód / Hasznos · 2020.09.24.

ÚJ MENETREND – Olcsóbban vonatozhatunk Budapestre

Ahogyan sejtettük, a pár nappal ezelőtti riadalom nem volt indokolt. Nem szűnik meg Veszprém és Budapest között a közvetlen vasúti összeköttetés, nem kell Győr felé kerülnünk, ha a fővárosba akarunk eljutni. Az internetes vasúti menetrend, az elvira.hu egy tegnapi sajtótájékoztatót követően frissült és már a régi, megszokott alternatívákat kínálja.

Megújított őszi menetrend lép életbe több dunántúli vonalon szeptember 28-án, és olcsóbbak lesznek a jegyek is – jelentette be Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a szerdai Budapesti sajtótájékoztatón.

Elhangzott, hogy szeptember 28-tól nem kell gyorsvonati pótjegyet váltani a Székesfehérváron áthaladó, eddig pótjegyköteles vonatokra, valamint olcsóbbá válik az InterCity használata is. A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Zalaegerszeg/Szombathely és a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa/Keszthely közötti vonatok IC-vonatrészein pót- és helyjegy helyett egyetlen, egységesen 300 forintba kerülő helyjeggyel lehet majd utazni.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról a 8200.hu számol be részletesen itt.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!