Életmód / Hasznos · 2018.11.07.

TŰZVÉDELEM – Konzultációs lehetőség társasházi képviselőknek

Nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a célja azoknak az ellenőrzéseknek, amelyeket a katasztrófavédelem szakemberei végeznek megyeszerte. A tegnap kezdődött és ma, valamint holnap folytatódó Társasházak napja konzultációsorozat keretében arra is lehetőség nyílik, hogy a lakóközösségek, társasházak képviselői, de akár maguk a lakók is, közvetlenül kapjanak tájékoztatást a tűzmegelőzési előírásokról.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott sajtótájékoztatón Csillag István tűzoltó alezredes, megbízott igazgatóhelyettes és Glöckl Antal tűzoltó őrnagy, a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője beszélt azokról a leggyakoribb okokról, amelyek veszélyhelyzetet teremtenek, illetve tűz esetén akadályozzák a gyors beavatkozást.


Fontos tudatosítani, hogy a tárolóhelyiségekben vagy a közös használatú terekben felhalmozott éghető anyagok, a menekülési utak ráccsal történő lezárása vagy tárgyakkal való eltorlaszolása, a felelőtlen nyílt láng használat súlyos helyzeteket idézhet elő, és hiába érkezik a segítség, ha a tűzoltási felvonulási területet nem hagyják szabadon a lakók. Holnap, november 8-án még van lehetőség mindezeken túl a tűzivíz-rendszerekről, a homlokzati hőszigetelésről és a tűzvédelmi házirendről személyesen is tájékozódniuk az érdeklődőknek 10 és16 óra között a Veszprémi, az Ajkai és a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségeken.


[fbcomments]