Gazdaság / Közérzet / Egyéb · 2022.10.09.

Tűzifa: jó kis támogatás

Ettől a „hatósági áras” tűzifaprogramtól legfeljebb jövőre nem fogunk megfagyni. Idén a tűzifa helyett a méreg fűt bennünket.

Aki most rendeli meg maximált hatósági áron a tűzifát a Bakonyerdő balatonfüredi befizetőhelyén, annak három hónapon belüli szállítást ígérnek és nem 30 ezer, hanem 37 ezer forintért. Köbméterenként hétezer forintot felszámolnak a tűzifa szállításáért, mert darus kocsi kell hozzá és mert megtehetik. A tíz köbméter tüzelőt 70 ezer forintért szállítják ki a körzetben. Darura azért van szükség, mert nem aprított, hanem hengeres fát kap a vevő, két méteres hosszúságban. Tizennyolc tonnás teherautóval hozzák, ami be se fér minden házhoz. Jó kis testedzés lesz a kétméteres farönköket emelgetni az utcáról a fáskamráig.

Tehát aki most rendeli meg, mert mondjuk mostanra tudta összeszedni a rávalót, az valószínűleg legfeljebb csak januárban jut hozzá a tüzelőhöz. Addig meg hibernálja magát! Vagy fűtse a remény, hogy hátha mégiscsak előbb megérkezik az a nélkülözhetetlen tűzifa. Vagy a méreg, hogy miért nem vette meg tavasszal még piaci áron, amikor konyhakészen, szállítással együtt 20 ezer forint volt még köbmétere.


Fotó: Hengeres fát kap a vevő (bakonytüzifa.hu)


[fbcomments]