Közérzet · 2017.06.06.

TŰZ – Vegyianyag-raktár égett Pétfürdőn

Tűz ütött ki egy ezer négyzetméteres vegyianyag-raktárban kedden délelőtt Pétfürdőn. A tűzoltók megfékezték a lángokat, a katasztrófavédelmi mobil laborok nem mutattak ki egészségre veszélyes anyagokat a levegőben, adta hírül a varpalotaihircentrum.hu.

Időközben várpalotái kollégáinktól megtudtuk, hogy minden veszély elhárult és valótlanok a híresztelések, miszerint kitelepítik a környező települések lakóit. A tűzoltóegységek megfékezték a lángokat, a katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei méréseket végeztek a helyszínen, s a vizsgálatok nem mutattak ki egészségre veszélyes anyagokat a levegőben.

Campanari-Talabér Márta polgármester a portál kérdésére elmondta: a Pétfürdőn működő Huntsman vegyipari cég területén történt a tűzeset, amelynek füstoszlopát több kilométerről is látni lehetett. Sajnálatát fejezte ki, mert a lakosság tájékoztatására szolgáló MoLaRi hangosbemondó rendszert nem indította be a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Hogy ennek mi az oka, arra szeretne mielőbb választ kapni az illetékesektől.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!