Közérzet · 2020.05.08.

TURIZMUS – Immunitás-útlevél a kimozdulásért

A járvány lecsengése még nem biztos, a nyár eljövetele s vele az utazások annak látszanak. A turizmus újraindítását különböző eszközökkel képzelik el az európai országok. Zöldkártya, immunitás-útlevél, perkálás a helyben végzett gyorstesztért – többek között ezek kötelezővé tételét mérlegelik a turistaszezon megnyitásához Európában.

Ide, a szomszédba akkor tehetjük be a lábunkat, ha viszünk magunkkal negatív eredményt igazoló vírustesztet, de Ausztria repterein csak akkor léphetünk a tranzitváróba, ha előtte ott helyben elvégeztetjük szakemberekkel a gyorstesztet. Amiért a tervek szerint 200 eurót kérnének. Legalábbis az osztrák kormány elé terjesztett egyik javaslat szerint. Természetesen egy teszt csak egyszeri belépésre jogosít.


Horvátország és Szlovénia is megnyitná országhatárait: kijelölt turistafolyosókon. A tengerparthoz jutást könnyítenék meg. Akit a történelem vagy a műemlékek érdekelnek, idén még maradjon otthon!

Spanyolország több mint huszonötezer haláleset után és a gazdasági összeomlás árnyékában keresi az utat. Ők zöldkártyában gondolkodnak, de nemcsak a beutazóktól kérnék, hanem a munkavállalóiktól is.

Az első nagy rohamig, pünkösdig még gondolkodhatnak.

A témáról az euronews.com írt.

 


[fbcomments]