Közérzet · 2019.01.20.

TURIZMUS – Figyel a Nagy Testvér

Ettől az évtől kezd élesben működni a turizmus törvény novemberben elfogadott módosítása, aminek eredményeként napra pontosan nyomon lehet követni az emberek mozgását, ha szálláshely-szolgáltatást vesznek igénybe – írja a balatontipp.hu.

A törvényt kiegészítő decemberi kormányrendelet szerint a már működő szállodáknak legkésőbb június 30-áig, a panzióknak szeptember 30-áig, a kempingeknek, üdülőházaknak, közösségi szálláshelyeknek és a magán-szállásadást is magába foglaló „egyéb szálláshelyeknek” december 31-éig kell regisztrálni magukat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ) üzemeltetésében lévő Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnál (NeTAK). Ezzel egy időben kötelesek telepíteni a „szálláshely-kezelő szoftvert” (SzSZ), hogy legkésőbb a regisztrációt követő hónap első napjától meg tudják kezdeni a folyamatos adatszolgáltatást a vendégeikről.


A Nagy Testvért az érintett törvény szeptember 1-jén hatályba lépő másik módosítása engedi be a rendszerbe, amely az eddigiekhez képest totálisan kitágítja a vendégekről a rendőrség számára folyamatosan és szabadon kereshetővé tett adatok körét.

A cikk teljes terjedelmében itt elolvasható.

 


[fbcomments]