Életmód · 2019.11.30.

TÚRAJÓ – Idén még négy tematikus séta lesz

Idén még négy különleges esemény vár a Túrajó résztvevőire: van köztük Belépni tilos? Velünk szabad! felfedező séta (Pannon Egyetem, ahogy még nem láttad, Művészek, kereskedők, rabbik és mártírok), geobotanikai program, ahol természetvédelmi szakmérnök mesél nekünk és a természeté a főszerep (Betekints NaTúra Tél).

Téli különszám a Művészbejáró sorozat első állomása, Veszprém, ahol a vendéglátók a városban alkotó művészek és az Articsoki Manufaktúra. A séták címére kattintva a turajo.hu holnapon olvashatók a részletek. Ugyanott a séták jelentkezési lapját is megtalálják.


Művészek, kereskedők, rabbik és mártírok
December 1., vasárnap (10:00-12:00)
Járjuk be együtt az egykor virágzó veszprémi zsidó közösség ikonikus helyeit Auer Lipót szülőházától az izraelita ravatalozóig!

Pannon Egyetem, ahogy még nem látta
December 6., péntek (17:00-19:00)

Szervizalagút, légópince, kazánház, imaszoba, laborok. Utazzon velünk térben és időben az egyetem központi épületei között!

Betekints NaTúra TÉL
December 14., szombat (09:00-11:30)

Sétáljon velünk a Betekints Hoteltől a Laczkó-forrásig és beavatjuk a Veszprémvölgy geobotanikai kulisszatitkaiba!

Művészbejáró Veszprém
December 21., szombat (10:00-12:00)

KreaTúra az alkotó képzelettől a remekműig, avagy a veszprémi szürreál találkozása a kőkemény valósággal – csokikörítésben. Vendégségben Lugossy László szobrászművésznél és Gombor József festőművésznél, csokikóstoló az Articsoki Manufaktúrában.


[fbcomments]