Egyéb · 2015.06.05.

Tudta-e, hogy…

Veszprém a legmagasabban fekvő megyeszékhely Magyarországon?

Átlagosan 270 méter tengerszint feletti magassága olyan megyeszékhelyeket utasít maga mögé, mint Miskolc vagy éppen Salgótarján, ahol bár van magasabb pont a városban, de átlagos magassága – köszönhetően fennsík jellegének – meghaladja a  többi megyeszékhelyét.


Tudta-e, hogy …

megyénkben a közúti balesetek közel egyharmada a  két nyári hónap alatt történt?

Tavaly 596 közúti baleset történt, ebből 163 a július és augusztus  közötti időszakra esett, nyilván a megnövekedett  nyári forgalom miatt. Vezessünk óvatosan!

Tudta-e, hogy …

az  idei VeszprémFest két új helyszínnel is gazdagodik?

A nagyszínpad, a Rozé-rizling és jazznapok, valamint a jezsuita kolostor mellett két új színhelyen is lesznek zenei események. A FestGarden a Historia Kertben lesz, és  három estén át kimondottan a jazz világába invitálja a látogatókat. A FestPresso a Hangvillában invitálja a vendégeket, ahol két estén át az Expresso Klub és Koncerttér is várja a látogatókat.

Tudta-e, hogy…

megyénkben  tavaly 76 százalékkal több lakást vettek használatba, mint egy évvel korábban?

Sajnos volt honnan emelkedni az előző évek mélyrepülése után. Hajdú-Bihar megye után Veszprém megyében nőtt legnagyobb mértékben az új lakások száma az előző évhez képest. Veszprémben tavaly 69 lakás készült el. Érdekesség, hogy míg Balatonfüreden 19, addig a több mint dupla annyi lakosú Pápán  csak 13 új lakást vettek használatba.

tye


[fbcomments]