Közérzet · 2023.05.26.

Továbbra is nálunk a legnagyobb az infláció az unióban

Magyarország áprilisban ismét toronymagasan végzett az első helyen az uniós inflációs adatsorban. Csak azok hiszik el Orbán Viktor hazugságait a háborús és szankciós inflációról, akik nem tudják, hogy még a környező országokban is 10–15 százalékkal kisebb az áremelkedés, mint nálunk – írja a Nyomtass te is!

Az Európai Unió országainak többségében már bőven 10 százalék alatt van az infláció, miközben nálunk még mindig meghaladja a 24 százalékot. Akad ország, ahol még a 3 százalékot sem éri el, és öt országban 5 százalék alatti a pénzromlás mértéke. Az uniós átlag is csupán 8,1 százalék. Azokban az országokban pedig, amelyek már bevezették az eurót, ennél is alacsonyabb: 7 százalék az átlag. Mellesleg Orbán Viktor szerint nekünk nincs szükségünk az euróra, az nem lenne jó az országnak. Az, hogy sorozatban hatodik hónapja van jócskán 20 százalék fölött az éves pénzromlás üteme, teljesen kirívó Európában.

Ehhez jönnek azok a hírek, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerint január és március között csökkent a gazdaság teljesítménye az egy évvel korábbihoz képest. Az pedig, hogy három egymást követő negyedévben is gyengüljön a gazdaságunk az azt megelőző három hónaphoz viszonyítva, most történt meg másodszor, amióta csak mérik. Az egyetlen ilyen alkalom a 2008−2009-es világválság idején volt. A kormány minderre úgy reagált, hogy majd jövőre jobb lesz, de az elemzők még abban sem biztosak, hogy most lennénk a mélyponton.


A Nyomtass te is! friss számának további témái:

  • Fejenként másfél milliót veszítünk
  • Kevesen jelentkeznek tanárnak
  • Súlyos ráfizetés az orosz gáz
  • Nem fáradnak a diákok
  • 66 milliós zongora a köztársasági elnöknek
  • Fontos változás a Gmailnél: aki nem vigyáz, annak törölhetik a fiókjait

Olvassa, nyomtassa, terjessze! Innen töltheti le.

Fotó: pixabay.com


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]