Sport · 2021.11.24.

Tornászgyakorló – A múltból a jelenbe

Sok tornásznemzedék nőtt itt fel, de most átlépünk a múltból a jelenbe – mondta az új tornászgyakorló avatója előtt, a régi terem búcsúztatóján Kertész Csilla, a VTC ügyvezető elnöke.

A szülők, akik eddig a régi gyakorlóba vitték a gyermekeiket, egymás között megállapították, hogy már harminc évvel ezelőtt is lerobbant állapotú volt a Veszprémi Torna Club tornászgyakorlója.

Az épület búcsúztatóján Marosvölgyi Tamás, a VTC elnöke átadta a terem jelképes kulcsát Horváth Péter egykori alapítónak, elnöknek és edzőnek, valamint Puskás Csabáné Hajnalkának és Árkovits Krisztinának, akik most is edzőként dolgoznak a klubnál. Balázs Zoltánnak, a klub egyik alapító elnökének, aki nem volt jelen, később fogják átadni a kulcsot.

– Köszönjük a kormánynak és a lelkes támogatóknak, hogy felépült a Veszprémi Torna Club új tornászgyakorlója – ezt már dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke mondta az új épület előtti megnyitó ünnepségen. – Az olimpiai sportágakat A, B, C, D, E kategóriákba sorolják, és az A-ban van az atlétika, a torna, valamint az úszás. Ennyire fontos és népszerű sport a torna, ami gyermekkorban kitűnően fejleszti a mozgáskultúrát és a bátorságot. Ám ha valaki szeretne bajnok lenni, itt most azzá válhat.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint a veszprémiek ismét álmodtak egy nagyot, és az álmuk meg is valósult.

– A Modern Városok Program erős városokat hoz létre – jelentette ki dr. Botos Gyöngyvér helyettes államtitkár. – Veszprém élni tudott ezzel a lehetőséggel. A városnak szánt több mint százmilliárd forint fele már Veszprémben van.

– A körülmények adottak. Innentől kezdve már csak önökön múlik, mit hoznak ki belőle – tette hozzá Berki Krisztián, a Magyar Torna Szövetség sportigazgatója.

Az új, könnyűszerkezetes épület a tornász és a gumiasztal szakágak felkészülését szolgálja. Az épület földszintjén egy 804,57 négyzetméter nagyságú gyakorlóteret alakítottak ki. Emellett itt helyezkednek el az öltözők, szertár, akadálymentes WC és a büfé. Az emeleten a vendégek számára vizesblokk, egy társalgó-tanuló sarok, iroda, tárgyaló, gépészeti és elektromos helyiségek, valamint a személyzeti öltöző készült el. Az emeleti gépészeti helyiségből lehet felmenni a harmadik szintre, ahol a galéria fölött végigfut egy technológiai folyosó. Itt helyezkednek el a szellőzési, fűtési vezetékek. A beruházás költsége 1,2 milliárd forint volt.

Fotók: a szerző

A régi tornászgyakorlótól Kertész Csilla búcsúzott el
Horváth Péter mekapta a VTC korábbi dokumentációját
Dr. Magyar Zoltán a beszédét mondja
Berki Krisztián sok sikert kívánt a veszprémi tornászoknak
A projektben résztvevőket fotózzák
A szalagátvágás előtti pillanat
Bemutató

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!