Kultúra · 2017.12.08.

TOLNAY-DÍJ – Több évtized Thália szolgálatában

A Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított Tolnay Pál-díjat idén Perlaki Róbert, a Veszprémi Petőfi Színház szcenikus-díszlettervezője vehette át a békéscsabai Jókai Színházban, a Magyar Teátrumi Társaság gálaünnepségén.

Perlaki Róbert 1961 óta, a Petőfi Színház alapító tagjaként szolgálja a színházművészetet Veszprémben, ahová több generációra visszanyúló gyökerekkel kötődik. Végigjárta a ranglétra minden fokát, szakmai kiteljesedése felsorolhatatlanul sok sikeres bemutatóban, újszerű technikai megoldások kidolgozásában, egyetemi jegyzetekben és előadásokban mérhető.


A színházi és irodalmi élet legnagyobbjaival dolgozhatott együtt, az ország számos színházában volt meghívott díszlettervező és szcenikai tanácsadó, de Veszprémhez mindvégig hűséges maradt.

A Magyar Állami Operaház első mérnökéről, a magyarországi színháztechnika ikonikus alakjáról, Tolnay Pálról elnevezett életműdíjat több évtizedes, magas színvonalú munkásságával érdemelte ki. A város színházszerető közönsége nevében gratulálunk és köszönjük meg azokat a szép színházi estéket, amelyeknek, alkotóként, ő is részese volt.


[fbcomments]