Közérzet / Életmód · 2019.07.15.

TÍZMILLIÓ – Mindenki ültessen egy fát!

Néhány nap alatt tízezren csatlakoztak a 10 millió fa mozgalomhoz, amelyet július 9-én indított Bojár Iván András művészettörténész, építészkritikus. Először csak a barátoknak szólt, de már az első nap óriási népszerűségre tett szert a kezdeményezése.

Történetének legnagyobb tehertételét éli az emberiség. A faültetés a legjobb védekezés a klímaváltozás ellen. Késlekedni azonban nem szabad, mivel a fáknak évtizedekre van szükségük ahhoz, hogy megfelelő nagyságúra nőjenek. A mozgalom elsődleges célja a lehető legrövidebb időn belül tízmillió fa telepítése Magyarországon. Minden itt élő ember ültessen vagy kapjon egy új fát! Kapjon esélyt az éltető levegőre, az oxigénre, a szén-dioxid mérséklésére! Gondolkozzunk azon, milyen új egészségesebb, okosabb, a Föld természetéhez s talán az ember eredendő természetéhez is jobban igazodó életet szeretnénk hosszú távon kialakítani magunknak


Kevesen vitatják ma már, hogy ebbe a helyzetbe mi, emberek sodortuk magunkat. És mi leszünk azok, akik korrigálhatjuk közös sorsunk rossz felé térült irányát – vallja a mozgalom kezdeményezője, aki arra kér minden érdeklődőt és partnert: a 10milliofa@gmail.com címen tartsák a kapcsolatot a szervezőkkel, hogy rögzíthessék, aktivistaként kire és miben számíthatnak.

Cikkek a témával kapcsolatban itt, itt, itt és itt.

 


[fbcomments]