Közérzet · 2016.09.11.

TITOK – Mi ez a káosz a Tescóban?

A veszprémi Tesco vásárlói lassan három hete azzal szembesülhetnek bevásárlásaik során, hogy ideiglenes polcok labirintusaiban „kalandozhatnak”, ugyanis szinte semmi sem a megszokott helyén, polcán található, káosz és hosszadalmas bolyongás váltotta fel az eddig megszokott ötperces vásárlásokat.

Harmadik hete lázas átépítés zajlik az üzleten belül, amelynek okáról hivatalos tájékoztatást nem adtak, az áruház heti akciós szórólapjain szó sincs az áruhiányról, a pultok ideiglenes megszűnéséről. Levélben történt érdeklődésünkre a Tesco még automata választ sem adott. A szóbeszéd szerint a Media Markt veszprémi üzlete kap helyet a Tescóban. Ám kérdésünkre a Media Markt sajtóosztálya levélben szűkszavúan ennyit közölt: „Hálózatunk valóban tervezi üzlet nyitását Veszprémben, de ennek időpontjáról, helyéről jelenleg nem áll módunkban tájékoztatást adni. Amennyiben konkrét időpontról-helyszínről tudunk beszámolni, azt hivatalos formában közzétesszük. Köszönjük megértését!”


Üres polcok

Üres polcok

A néhány üres polcon elhelyezett tájékoztatóra hagyatkozva (az átépítés a vásárlók kényelmesebb kiszolgálása érdekében történik) sem jutottunk közelebb a megoldáshoz. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az áruház vezetősége nyilván mindent elkövet, hogy a vásárlás a lehetőségekhez képest kulturált formában bonyolódhasson, mégis sokan elégedetlenkednek, hiszen megszűnt a csemegepult, a zöldséges meg olyan hiányos, mint egy ’80-as évekbeli bukaresti piac, az árukészlet is foghíjas, a választék sem a megszokott. Igaz, az áruház segítőket állított munkába, ők azok, akik útba igazítják az igencsak szűkre szabott sorok között bolyongók tömegét.

Ahol nagyobb üres tér lenne, ott jól jön a raklapnyi ásványvíz

Ahol nagyobb üres tér lenne, ott jól jön a raklapnyi ásványvíz

Egy segítőkész munkatárs tájékoztatása után már mi is tisztábban láttunk, a kérdéseinkre kapott válaszokat megosztjuk olvasóinkkal: A veszprémi Tesco Hipermarket területén, a jelenlegi értékesítőtér majd’ egyharmadán, a bejárattól jobbra a Media Markt elektronikai hálózat szaküzlete kap helyet. A munkálatok végének tervezett időpontja jövő hónap 20-a.

Enyhe káosz, a joghurtos hűtőben sajt, lehet keresgélni

Enyhe káosz, a joghurtos hűtőben sajt, lehet keresgélni

Azért a vásárlói kérdés a mellékúton megkapott információk birtokában is jogosnak tűnik: Minek is kell ennyire titkolózni? Mire rend lesz, megcsappanhat a vásárlók száma. Vagy rosszul gondolnánk?


[fbcomments]