Kultúra · 2022.05.15.

Tihany – Magyar Tavak Fesztiválja

Korábban csak a Tisza-tónál és a Velencei-tónál, idén már a Balatonnál is várják a közönséget a Magyar Tavak Fesztiválja nevű rendezvényen.

A Magyar Tavak Fesztiválját érdemes választania annak, aki 2022 nyarán a kultúrát és a természet közelségét szeretné ötvözni. A három helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz-zenei élet legnívósabb előadóit viszi el a tópartokra. Június 24-én és 25-én a Velencei-tónál, július 29-én, 30-án és 31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án a Balatonnál rendezik meg a fesztivált.
Hazánkban egyedülálló a Debreczeni Ildikó által megálmodott fesztivál, amely ebben az évben mindhárom nagy tavunknál elérhető. A Magyar Tavak Fesztiválja évről évre egyre több látogatót vonz. Sikerének kulcsa egyszerű: kiviszi a klasszikus zenét a természetbe, mindezt sporttal kombinálja. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy, két vagy három napon át a vízparton, a szabad ég alatt élvezhetjük a kultúrát madárcsicsergés és a természet nyújtotta panoráma mellett. Mindez nem csupán egy egyszerű csónakázásról vagy kerékpározásról szól, sőt a komolyzene sem mindig komoly… A túrákon mosolygó arcokat, míg a koncerteken táncoló lábakat lehet látni.
A kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészül ki. A fesztivál bemutatja hazánk legszebb régióinak növény- és madárvilágát, a környék népi kultúráját.

Balaton – augusztus 26.

Idén a Balatonnál, a Tihanyi-félszigeten debütál a Magyar Tavak Fesztiválja, ahol a Tisza-tónál és a Velencei-tónál megszokott hangulatban, minőségben és programmal készülnek a szervezők. Augusztus 26-án 20 órától a Bujtor István Szabadtéri Színpadon gálakoncertre invitálják az érdeklődőket. Fellép a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika, Iván Szandra, Tóth Vera, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara és ifj. Balogh Ferenc. Az est házigazdája Bősze Ádám lesz.


A vezető képen az egyik nagy sikerű koncert. Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja


[fbcomments]