Közérzet · 2020.09.16.

TETŐABLAKOK – Kitől kapott engedélyt a tulajdonos?

Zakar Csaba képviselő levelet írt Horváth Gábor főépítésznek az egyik felújított belvárosi épülettel kapcsolatban.

Levelét alább olvashatják.

Tisztelt Horváth Gábor főépítész úr!

A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2019.(VI.27.) Ör-rel módosított 23/2017. (IX.28.) önkormányzati rendelete a településkép védelméről IV. fejezet (településképi követelmények) 7. A vár területére és a történeti beépítésű városközpont területére vonatkozó területi- és egyedi építészeti követelmények 8. § (2) bekezdésében az alábbi olvasható: „Meglévő épület átalakítása, felújítása, bővítése során az építéskori állapotokat, arányokat, homlokzati megoldásokat, tetőformákat meg kell őrizni, az eredetitől eltérő, tetősíkból kiugró tetőfelépítmény nem készíthető, tetőtér-beépítés csak a tető tömegén belül, az épület tetőzetének településképi látványát előnytelenül nem megbontó, tetősíkban fekvő, egyedi bevilágító megoldással történhet.”

Ezzel szemben az Óváros téren, a csatolt képen látható épület felújítása során a tetőtér átépítésénél nem vették figyelembe jelen önkormányzati rendelet előírását. Úgy vélem, hogy az Óváros tér, az épületeivel együtt mindenképpen Veszprém történelmi beépítésű városközpontja, így ott ilyen, a településképet megbontó modern tetőtér nem lett volna kialakítható.

Szeretném megtudni, hogy az ingatlan tulajdonosa jogszerűen járt-e el, kapott-e engedélyt a tetőtér településképet megbontó, az előírásokat megszegő átalakítására és ha igen, akkor azt kitől és milyen jogszabály alapján kapta.

Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelettel, Zakar Csaba, VMJV önk. képviselő

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!