EKF · 2021.07.08.

Térképen a veszprémi miniszobrok

Tavalyi elhelyezésük óta, fővárosi társaikhoz hasonlóan, egyre népszerűbbek a veszprémi miniszobrok. Kolodko Mihály gerilla-szobrászművész kedves figuráit szívesen keresik fel a városba érkező turisták is. Megtalálásukat mostantól egy remek kis térkép segíti.

A térkép megjelenéséről sajtótájékoztatón számolt be Hamza Gergely, a VEB 2023 EKF marketing- és kommunikációs menedzsere, Mesterházy Ákos grafikus, Bérczi Bea, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Török Balázs, az A1 Sped Kft. ügyvezetője, a szobrok mecénás tulajdonosa.

Többszöri egyeztetés után, hamar közös hangot találva alakult ki a térkép letisztult, könnyen értelmezhető grafikai koncepciója. Szöveges részében az alkotóról, az inspirációról, a veszprémi miniszobrok születésének és névadásának történetéről magyarul, angolul és németül olvasható tájékoztatás. A praktikus méretű kis kiadvány külön erénye, hogy miközben a belváros kanyargós kis utcácskáin a szobrok ikonikus helyszíneire vezeti a látogatót, a környék egyéb nevezetességeit is „útba ejteti”.


Ödön, Ernő és LeoNóra felkeresése már most is szerepel a turisztikai iroda szervezett sétáinak programjában, de a későbbiekben tematikus túrákat is terveznek hozzájuk. Az egyéni felfedezők számára az ingyenes térkép nyújt segítséget, hozzájutni az Óváros téri információs irodában a hét minden napján, valamint a város három- és négycsillagos szállodáiban, panzióiban, a Fricska Étteremlakásban, a Marica Kávézóban és az Elefánt Bisztróban lehet. Török Balázstól megtudtuk, hogy a húszezer példányban megjelentetett kiadvány elkészültét egy sikeres EKF-pályázat tette lehetővé. Ezen kívül 5 + 1 számozott példány is létezik, Kolodko Mihály és az ő kézjegyével ellátva. Ezeket jótékonysági licitekre szándékoznak felajánlani, remélve, hogy a veszprémi miniszobrok ily módon is szolgálhatják a közösségépítést.  

Török Balázs, Mesterházy Ákos, Hamza Gergely és Bérczi Bea tájékoztatták a sajtót az új térkép megjelenéséről

Fotók: a szerző


[fbcomments]