Közérzet · 2021.12.06.

Térfigyelő kamera a Damjanich utcában

Újabb kis lépés történt az illegális hulladékelhelyezés elleni küzdelemben. Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő (LMP) kezdeményezésére térfigyelő kamerát szereltek föl a Damjanich utcában.

– Veszprém jelentős problémái közé tartozik az illegális hulladéklerakás – mondta a képviselő. – A város számos pontján ismétlődően találkozhatunk kihelyezett lommal, vagy hulladéktárolók mellett hagyott szemeteszsákokkal. A helyzet javulásához intenzív intézkedésekre van szükség. A mobil kamerák idén tavasszal megkezdett telepítése jó irány, de az eddigi szám sokszorosát kell üzembe állítani. Ebbe a sorba illeszkedik a legújabb térfigyelő kamera felszerelése is a Damjanich János utca központjában, a hulladéktárolóknál, egy általam már többször javasolt helyszínen. Reméljük, ez eredményre vezet az elhagyott hulladékkal és más szabálysértésekkel kapcsolatban az adott területen.

Gerstmár Ferenc megjegyezte: azt is érdemes szem előtt tartani, hogy hosszabb távon csak akkor birkózhatunk meg a problémákkal, ha sikerül elérni a lakossági hulladék mennyiségének csökkentését.

– Erre vonatkozó ajánlásokat a Jutasi úti lakótelepet érintő friss klímastratégia-tervezet is tartalmaz – tette hozzá. – Előrelépést jelenthet továbbá a Haszkovó utcai garázstelepen kialakítandó hulladékudvar.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!