Sport · 2023.07.25.

Telekom Veszprém – Milyen lesz az új csapat?

A lényeg: a pénz nem számít. Amiből a FTC-nél és a Telekom Veszprémnéll sincs hiány. Ők a sportáguk legnépszerűbbjei, a legtöbb szurkolóval rendelkeznek, és övék a legtöbb hazai és kupagyőzelem is. De vajon milyen lesz a Telekom Veszprém az egy csapatra való új igazolással?

Ahogy végigolvastam az ulloi129.hu által készített játékoskeret utóbbi néhány évének változásait, őszintén meghökkentem, mert mintegy négy csapatra való külföldi futballista fordult meg a Ferencvárosnál. A megdöbbentő az volt a névsor olvasásánál, hogy valakinek még epizódszerep sem jutott a legnagyobb szurkoló táborral rendelkező, hazai rekordbajnok együttesben. A futballisták jöttek és mentek, vagy kölcsönbe kerültek – majd távoztak.

Az almát a körtével tilos összehasonlítani. Ami jelen esetben a futballt és a kézilabdát jelenti, de azért felfedezhetők azonos stílusjegyek a két csapat gondolkodásában, az igazolások megközelítésben. A lényeg: a pénz nem számít. Amiből a FTC-nél és a Telekom Veszprémnél sincs hiány. Ők a sportáguk legnépszerűbbjei, a legtöbb szurkolóval rendelkeznek, és övék a legtöbb hazai és kupagyőzelem is. Rendszeres részvevői a nemzetközi sorozatoknak. A célok is mindig hasonlóak. Itthon mindig, mindet megnyerni, a nemzetközi kupában pedig a legmesszebb jutni. Itt persze van jelentős különbség, hiszen a Telekom Veszprém szinte állandó részvevője a sportág legjobb négy csapata végső vetélkedőjének. De mondtam, hogy nem lehet a körtét az almával összehasonlítani. A futball azért egy teljesen más kávéház.

Igazolási stratégia

Az igazolási stratégia viszont szintén azonosnak tűnik. Olvassák el ezt a névsort, ha van kedvük! Számolják meg, hogy mondjuk a Ljubomir Vranješ edző korszakától kezdve napjainkig milyen változásokon ment keresztül a veszprémi keret úgy hét év alatt! Ha csak három évet vennék alapul, még érdekesebb lenne a helyzet.

Nos, akkor lássuk, ahogy hirtelen eszembe jutott a Telekom Veszprém játékosai közül: Sterbik, Mikler, Cupara, Corrales, Palmarsson, Accambray, Tönnesen, Manaszkov, Štrlek, Győri, Mahé, Kopljar, Gajić, Blagotinšek, Toffthansen, Marguč, Nilsson, Nenadić, Mačkovšek, Paczkowski, Maceda, Siskarjov, Markussen, Moraes, Borozan, Yahia, Rasmus Lauge, Sipos, Biosca, Descat, Fabregas, Sandel, Cassado, Koszorotov, Vailupau, El-Deraa, Pechmalbech, Elisson, Remili, Lukács, Zoran Ilić, Ligetvári, Fazekas.

Természetesen előfordulhat, hogy nem említettem mindenkit, hiszen a mai rohanó világban jönnek-mennek a játékosok. Aki ismeri a klub 46 éves történetét és figyelmesen olvassa ezt a majd négy csapatra való névsort, annak viszont azonnal feltűnik, hogy ki mindenkinek nem jutott szinte semmilyen szerep a klubnál – ahogy a Fradinál sem – és emiatt gyorsan távozott is Veszprémből. Persze vannak olyanok is, akik már túllépték a tíz itt töltött évet, amely manapság abszolút klubhűséget jelent.

Szerdán délután a Telekom Veszprémnél megkezdődik a felkészülés az új idényre. Ők az új fiúk: Biosca, Descat, Fabregas, Sandel, Cassado, Koszorotov és persze Remeli, hiszen még ő is újoncnak számít. Őket kell egybegyúrni a maradókkal a Momir IlićGulyás Péter edző kettősnek. Nagyon nehéz szakmai feladat egységes, egymásért küzdő csapatot összerakni ebből a keretből a Bajnokok Ligája rajtjára. Akik az öltözőn kívül is jó kapcsolatot ápolnak. Mert aki keveset játszik, az mindig duzzogni fog. Mindig felmerül a kérdés, hogy ismert neveket igazolt a klub, vagy olyan fontos fogaskerekeket a gépezetbe, amelyek egyértelműen illeszkednek a csapat szerkezetébe. Ami biztos: mostanra már csak Ligetvári Patrik jelenti a magyarságot a rekord magyar bajnoknál. Amely újabb kérdéseket vet fel. De az már egy másik írás témája lehet.

Donát Tamás

A BL-győztes Andreas Nilsson az állandóságot jelenti a Telekom Veszprémnél. Fotó: Baumann Béla


1 Response

  1. Dudás István szerint:

    Hajrá Veszprém!

[fbcomments]