Sport · 2023.05.18.

TELEKOM VESZPRÉM – Ligetvári Patrik nélkül

Ma este eldől, hogy sikerül-e nyolcadszor is a legrangosabb nemzetközi kupában, a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé jutnia a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatának. Rossz hír, hogy nem tarthatott a csapattal Kielcébe Ligetvári Patrik, akinek megoperálták az eltörött ujját. Lehet, hogy a védekező specialistának ezzel véget is ért az idei szezonja.

Előny nélkül indult útnak a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapata. Egy héttel ezelőtt egy utolsó másodpercben lőtt góllal sikerült csak egyenlíteni Momir Ilić edző együttesének a lengyel Kielce ellen (29–29).

Egyenlő erők kiélezett, izgalmas csatája volt a BL negyeddöntő első összecsapása. Nagyjából hasonló „munkás” ütközet várható a visszavágón is. Bár kétségtelen, hogy a hazai pálya előnye ezúttal a Talant Dusebajev mester vezette legénység várható győzelme és továbbjutása mellett szól. Persze amennyiben feljavulnak az egyéni teljesítmények a veszprémieknél, belövik a ziccerek többségét és kevesebb lesz az eladott labda, technikai hiba, mint az első találkozón volt, akkor él az esély a Final Fourba jutásra. Ezzel nyolcadszor lehet ott Kölnben a rekord magyar bajnok. Bravúros teljesítmény, igazi csapatmunka kell a továbbjutás kivívásához. Újabb döntetlennél azonnal hétméteres lövések döntenek a továbbjutásról.


Ezt nehezítheti, hogy nem lehet ott a csapatban Ligetvári Patrik, az együttes védekező specialistája, aki időnként támadásban is megvillantja góllövő képességeit is. Ligetvári Patrik törött ujját megoperálták, amiért hosszabb kihagyás várhat rá. Ezzel a bajnoki aranyütközeteken való részvétele is kérdéses lehet az OTP Bank–Pick Szeged ellen.

Donát Tamás

Fotó: Vasvári Tamás/MTI


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]