Sport · 2022.06.23.

Telekom Veszprém – A mostani egy kifutó modell

Na, akkor gyorsan csináljunk egy névsorolvasást a teljesség igénye nélkül! Ki mindenki szerződött azért a Telekom Veszprémhez, hogy Bajnokok Ligája győztes legyen, mondjuk a Kálomista Gábor korszaktól kezdve?

Nagy László, Cristian Ugalde, Marco Oneto, Chema Rodrigez, Carlos Ruesga, Momir Ilić, Christian Zeitz, Andreas Nilsson, William Accambray Gasper Marguc, Mikler Roland, Vladimir Cupara, Rodrigo Corrales, Aron Palmarsson, Kent Robin Tönnesen, Manuel Strelek, Dejan Manaskov, Toft Hansen, Petar Nenadić, Kantin Mahé, Borut Mackovsek, Vuko Borozan, Nikolaj Markussen, Danyiil Siskarjov, Rogeiro Moraes, Rasmus Lauge, Jorge Maqueda.

Persze biztosan, de nem szándékosan kihagytam valakit. Viszont a felsoroltakat folyamatosan, gondolkodás nélkül írtam. Akinek van kedve, számoljon utána, aztán szorozza meg jó sok millió euróval, és végeredményként kijön, hogy a Veszprém még egyszer sem nyert Bajnokok Ligáját. Igaz, hétszer ott volt az F4-ben, és a 2002-es fináléval együtt négyszer játszott döntőt.


Ez akkor jutott eszembe, amikor a ma bejelentett új igazolások (Casado, Descat, Fabregas, Sandell) után már megint elkezdődött, hogy nagyon erős keretünk lesz és megnyerjük a BL-t. Ahogy egy korábbi írásban már jeleztem, a mostani Telekom Veszprém egy kifutó modell, ezért a következő idény után már csak kevesen maradnak a jelenlegi keretből Veszprémben. Hiszen most nyáron Fazekas Gergőn kívül három (Vajlupov, El Derra, Pechmalbech) és 2023-tól újabb négy (a föntebb említett Casado, Descat, Fabregas, Sandell) külföldi kézilabdázó érkezik a klubhoz.

Ám mint tudjuk, a sok jó játékos még nem jó csapat. Az lesz a legnagyobb „meló”, hogy a Telekom Veszprém szakmai stábja azzá gyúrja.

Ami biztos, hogy az új szerkezet már abszolút a jelenlegi szakvezetés felelőssége. Nem lehet visszafelé mutogatni, hogy ki kit és miért hozott és az milyen döntés volt. Nagy Lászlóék most így határoztak, lelkük rajta.

Azt azért nem kicsit sajnálom, hogy a tavaly az akadémiáról a felnőtteknél szárnyukat bontogató fiatalok a mostantól érvényben lévő új igazolások miatt minden bizonnyal csak nálam tudnak majd többször pályára kerülni. Igaz, a jegyzőkönyvben biztosan benne lesz a nevük. Mert kötelező.

De ez már egy másik dolgozat témája lesz, ami az összefogás, a lehetséges együttműködés kérdését feszegeti majd a másik élvonalbeli veszprémi klubbal kapcsolatban.

Donát Tamás

A Telekom Veszprém játékosainak edzése június 15-én. Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

Kép forrása: Peka Roland

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]