Közérzet / Sport · 2015.11.24.

Távozik a kézilabdaklub elnöke

Dr.  Fonyó Károly, az MVM Veszprém elnöke 2015. november 23-án lemondott elnöki titulusáról, valamint az MKB Veszprém Kézilabda Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról – közölte honlapján a klub. 

A távozó elnök 2012-ben társelnökként került a klubhoz, majd 2013 májusától lett a klub elnöke. Érkezésekor a klub nagyon nehéz helyzetben volt, közel állt ahhoz, hogy sok ezer szurkoló elveszítse azt a lehetőséget, hogy Veszprémben rangos mérkőzéseket láthasson – áll a közleményben.


Regnálása alatt átszervezte a klub működési modelljét, 2013 júliusától az egyesületet az MKB Veszprém Kézilabda Zrt. működteti, a pénzügyi helyzet stabilizálódott, a csapat pedig történelmének legsikeresebb szakaszába lépett. Három bajnoki és Magyar Kupa-győzelem, két Szuperkupa-diadal, egy SEHA Liga bajnoki cím és két Bajnokok Ligája Final Four részvétel, amelyből egy alkalommal döntőt játszott a csapat a Barcelona ellen. Ezeket az eredményeket a csapat 2013 májusa óta érte el. A sikeres BL-szereplés eredményeként, története során először a csapat pályára léphetett a nem hivatalos Klub Világbajnokságon is, Katarban, ahol a második helyen végzett.

Munkájával sokat segített a nemzetközi kapcsolatok kiépítésén, nagyban köszönhető neki, hogy a veszprémi egyesület Európa meghatározó klubjává nőtte ki magát.

A klub vezetői, játékosai köszönik eddigi munkáját, sok sikert kívánnak a továbbiakban dr. Fonyó Károlynak, remélve, hogy lehetőségei szerint továbbra is támogatja a csapatot – írta az MVM Veszprém.


[fbcomments]