Közérzet · 2017.03.09.

TAVASZ – Mellényben vagy anélkül

Végérvényesen itt a tavasz, hisz megkezdődtek a téli szóróanyagok eltakarítását célzó munkálatok városunkban. Több helyen és napszakban találkozunk a város közútjain, járdáin, közterületein formaruhában szorgoskodó seprűs és gépekkel dolgozó emberekkel. Szerszámban és eszközökben láthatóan nincs hiány, talán a munkavédelem hagy némi kívánnivalót maga után.

Hogy mit láttam ma reggel? A Cholnoky úti kereszteződésben, a száguldozó autók között, a kora reggeli órákban egy vélhetően renitens (vagy csupán egy vakmerő beosztott) a rá leselkedő veszélyekre fittyet hányva tette a dolgát. Véletlenül sem állítom, hogy neki nem jutott volna mellény! Enyhén szólva meglepő volt a zöld lámpánál a semmiből előlépő, szinte láthatatlan söprögető. Kukacoskodom csupán, a munkahelyi vezető hanyagságát, a védőeszköz hiányát furcsállom.


A járdán szorgoskodóknak jutott mellény

A járdán szorgoskodóknak jutott mellény

Nem hinném, hogy a VKSZ Zrt.-nek nem telik arra, hogy a közutakon, a forgalom sűrűjében dolgozó beosztottaikat – kivétel nélkül – ellássák 4500 forintos láthatósági mellénnyel. Nem hinném, hogy nincs olyan felelős személy, aki ennek viselését következetesen ellenőrizné – ha másért nem, legalább a balesetek elkerülése érdekében. Azt sem állítanám, hogy nincs a cég raktárában ilyen ruhadarab, hisz a gyalogjárdát takarító munkások fele fényvisszaverő mellényben tevékenykedett.

R. Nyéki


[fbcomments]