Közérzet · 2019.05.09.

TASZ – Pályázat a választások tisztaságáért

A TASZ választási jogi programja a választások szabadságának és tisztaságának érdekében hónapok óta tart képzéseket független civil szerveződések számára, és jogsegélyt nyújt a választópolgároknak választási kérdésekben. Az itt szerzett tapasztalataikból kiindulva pályázatot hirdetnek azoknak a formális vagy informális közösségeknek az anyagi támogatására, amelyek saját településeiken tudnak és akarnak tenni a választások tisztaságáért és azért, hogy minél többen vegyenek részt az önkormányzati választásokon.

A pályázaton részt vehet magánszemély, informális és formális szervezet is. A pályázatok megvalósulásának és felhasználásának időszaka: június 15–október 31.

A támogatást nem lehet jelölt vagy jelölő szervezet támogatására felhasználni!

A pályázat keretében segítik a helyi közösségeket, abban, hogy:

miként szólítsák meg közösségük tagjait, hogy vegyenek részt a választáson,

tájékoztassák egymást arról, hogy mire kell figyelni a visszaélések megelőzése érdekében,

felhívják a figyelmet a választás fontosságára a kampány folyamán és a választás napján,

segítsék a településükön élőket abban, hogy szerepet vállaljanak a választás tisztaságának ellenőrzésében,

segítsék feltárni és megfogalmazni azokat a helyi ügyeket, amelyek a kampányban a közösség tagjai számára fontosak lehetnek,

formálják a helyi nyilvánosságot.

A TASZ elsősorban szakmai és másodsorban célzott anyagi támogatást ajánl a pályázóknak. A pályázók maguk állítják össze azt a tevékenység-csomagot, amely meglátásuk szerint a legalkalmasabb a pályázat céljainak megvalósítására a saját közösségükben. A szakmai támogatás a Civil Kollégium Alapítvánnyal együttműködésben közösségszervezési, kommunikációs és jogi tanácsadást jelent szükség szerint. Az anyagi támogatást dologi költségekre lehet felhasználni (pl. nyomtatás, rendezvény megvalósítása, online hirdetési felület vásárlása).

A pályázat elbírálása során előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyekben a pályázó többféle tevékenység megvalósítását is tervezi, illetve dologi és szakmai támogatásra egyaránt pályázik. Egy pályázó legfeljebb 100 ezer forint dologi célú támogatásban részesülhet. A támogató fenntartja annak jogát, hogy a pályázati anyagban igényelt összegnek csak egy részét ítéli oda.

A pályázat benyújtásának határideje: május 20. éjfél A pályázatokat a valasztas@tasz.hu e-mail címre várják legfeljebb két oldal terjedelemben docx vagy pdf formátumban. Amennyiben dologi célú támogatásra is pályáznak, úgy annak tervezett felhasználását a pályázatban részletezzék!

A nyertes pályázókat május 30-án értesítik.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!