Kultúra · 2017.05.28.

TÁNCFESZTIVÁL – Gálaműsor és más

A táncfesztivál szervezői a díjkiosztó napjára is minden alkalommal hívnak fellépőket. Idén a Magyar Táncművészeti Egyetem fiatal művészei a ma délutáni előadás és a gála vendégművészei abból az alkalomból, hogy a volt főiskola a közelmúltban kapott egyetemi státust, ami a műfaj eddiginél is nagyobb elismerését jelenti. Az ínyencek ne hagyják ki az Artus performanszát se!

A Magyar Táncművészeti Egyetem Mi a modern, mi a kortárs…, mi a modern/kortárstánc? – A mozdulat nyelvének útja a XX. századtól napjainkig című előadására délután fél öttől a Hangvilla színháztermébe az általános iskola felső tagozatosait és a középiskolásokat várják. A nézők egy történelmi áttekintést láthatnak a kortárstánc fejlődéséről, és képet kaphatnak arról, mikor miért mozdult a test úgy, ahogyan mozdult, mit miért fejezett ki úgy, ahogyan kifejezett.

A Hangvilla kamaratermében fél hattól az Artusnak, Goda Gábor társulatának performanszát nézheti meg a kíváncsi közönség azon kis csoportja, amelyik befér a terembe. A Fehér árnyék egyszerre akció, képzőművészet, koncert, zene.

A fesztivál díjátadó gálaműsora hat órakor kezdődik szintén a Hangvilla színháztermében. A szakmai díjak és a közönségdíj átadása után a Magyar Táncművészeti Egyetem két egyfelvonásosa következik. Az első Dohnányi Ernő–Seregi László: Változatok egy gyermekdalra című darabja, amely az élet, a szerelem, az egymásra találás és a játék győzelmét hirdeti a háború, a halál és a gyász fölött. A második az Egy hely a csillagok között Leo Mujic koreográfiája Philip Glass, Karl Jenkins és Hans Zimmer zenéjére. Az egyetem végzős hallgatói először táncolják ezt a koreográfiát színpadon, ez a darab előbemutatója lesz,és arról szól, hogyan élik mindennapjaikat a tanulmányaikat befejező és a pályájuk előtt álló fiatalok.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!