Kultúra · 2018.06.03.

TÁNCFESZTIVÁL – Az Orfeusz/Eurüdikéé a fődíj

Simkó Beatrix és Grecsó Zoltán Orfeusz/Eurüdiké című produkciójának ítélte oda a fődíjat A tánc fesztiválja XX. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó zsűrije. A fesztivál gáláján fellépett a Magyar Táncművészeti Egyetem két végzős osztálya.

– Köszönjük a közönségnek, hogy ekkora figyelemmel kísérte a rendezvényt: a tánc fesztiváljának előadásait több mint kétszer annyi néző látta, mint tavaly – mondta örömmel Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, a fesztivál egyik szervezője a gálán. – Köszönöm a Pannon Várszínház irodai és színpadi dolgozóinak, műszaki személyzetének a profi munkát, Lepsényi György fesztiváltitkárnak a közreműködést és Krámer Györgynek, aki húsz éve a fesztivál művészeti vezetője. Támogatóinknak is szeretném megköszönni, hogy lehetővé tették a fesztivál minél színvonalasabb megrendezését.

Szakály György, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, a héttagú zsűri elnöke szerint ez egy fontos fesztivál Magyarországon, és évről évre komolyabb szerepet tölt be szakmailag. Nagyon fontosnak tartotta az Imre Zoltán-program keretében bemutatott darabokat, és dicséretesnek azt, hogy a fesztivál otthont adott ezeknek az előadásoknak, valamint hogy külföldi fellépőknek is bemutatkozási lehetőséget kínált.

– Nagyra becsülöm a fesztivál létrehozóit, életben tartóit – hangsúlyozta.

A gálán felléptek a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős hallgatói is

A gálán felléptek a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős hallgatói is

A jubileumi, huszadik táncfesztivál díjazottjai

Közönségdíj: Szegedi Kortárs Balett – Abszurdia

Különdíj: Usine1.84 – Közelítés

Előadói díj: Lee in Soo – A First Meet

Legjobb alakítás díj: Eoin Mac Donccha (Frenák Pál Társulat Lutte című előadásában)

Koreográfiai díj: Tero Saarinen (Life Wheel)

Koreográfiai díj: Leo Mujic (Pécsi Balett: Diamonds)

Legjobb együttes díj: Pécsi Balett

Legjobb produkció díj: Frenák Pál Társulat – Lutte

Fődíj: Simkó Beatrix és Grecsó Zoltán – Orfeusz/Eurüdiké

 

 


[fbcomments]