Kultúra · 2016.05.29.

TÁNCFESZTIVÁL – A Szegedi Kortárs Baletté a táncművészeti fődíj

Díjkiosztó gálaműsorral fejeződött be vasárnap este A tánc fesztiválja, amelyen fellépett a Budapest Kortárstánc Főiskola és a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős osztálya. A fesztivál táncművészeti fődíját a Szegedi Kortárs Balett, a közönségdíjat a Győri Balett kapta – a szavazatok több mint kilencven százalékával. A zsűri több különdíjat és előadói díjat is odaítélt.

A tánc fesztiválja XVIII. országos kortárs összművészeti találkozó gálaestjén Krámer György, a fesztivál művészeti igazgatója örömmel jelentette be, hogy idén kétszer annyian voltak kíváncsiak a produkciókra, mint tavaly, és ezért köszönetet mondott a veszprémi közönségnek, mint fő támogatónak.


A fesztivál táncművészeti fődíját idén a Szegedi Kortárs Balett kapta Moderato Cantabile, összművészeti fődíját pedig a Bozsik Yvette Társulat Oidipusz című produkciójáért. Előadói díjat vehetett át Matuza Adrienn, a Győri Balett hu.gyoribalett és Ivanov Gábor a Közép-Európa Táncszínház K-Arcok – Uraim című előadásban nyújtott teljesítményéért. Különdíjat három együttesnek ítélt a zsűri: a Tünet Együttesnek a Sóvirág – avagy a létezés eufóriája, a Frenák Pál Társulatnak UN című produkciójáért, valamint a Forte Társulat és a Szkéné Színház közös közös előadásának, az Irtásnak. A fesztiválon a legjobb fotókollekciót Gáspár Gábor készítette.

A közönség a Győri Balett hu.gyoribalett című produkcióját tartotta a legjobbnak: a szavazatok több mint kilencven százalékát ez a társulat kapta.


[fbcomments]