Kultúra · 2016.05.04.

TÁNCSZÍNHÁZ – Mese a nőről… és a férfiról

Mit akar a nő? Szabadságot? Ám ha szabad, felülkerekedik benne a vágy a társ iránt. Kapcsolatot? Abba viszont a másiknak is van beleszólása és ezerféle buktatóval jár. Ezt az örök témát boncolgatja a Mese a nőről, aki… című táncszínházi előadás, amelyet a Gizella-napok keretében láthat a közönség csütörtökön, május 5-én 18 órakor a Dubniczay-palota nagytermében.

A nő egyedül van a színpadon. A férfit egy pár csizma, egy kalap és egy bot jeleníti meg. A nő érzelmei, vágyai, gondolatai, cselekedetei megfejthetőek a néző számára, a férfit azonban csak a nő által észleljük. A nő szenvedélye, vágyakozása, boldogsága, kínlódása teremti meg a férfit a nő mellett. Aztán történik valami…


Minden néző számára mást jelenthetnek a színpadon látottak (mi a fentieket olvastuk ki belőle), és ez a gyönyörű a kortárs táncban: a mozdulatok nyelvét mindenki egyénileg értelmezheti.

A Mese a nőről, aki… című előadást Turós-Máté Kinga rendezte, és őt láthatjuk a nő szerepében. Partnere Fosztó András. Nagyon jól illik az előadáshoz a zenei kíséret: Módri Györgyi énekel és harmonikán játszik, Vogel Judit nagybőgőzik. Ladányi János a fényekért felelős, az előadás dramaturgja és producere pedig Buvári Tamás.


[fbcomments]