Életmód · 2018.12.05.

TÁMOGATÁS – A vastagbélrák megelőzéséért

Idén ötödik alkalommal rendezték meg Veszprémben az ősszel Az egészség útja elnevezésű rendezvénysorozatot, amelynek évről évre változatlan célja, hogy eszköz- vagy műszertámogatással járuljon hozzá a Csolnoky Ferenc Kórház betegeinek korszerű ellátásához.

Idén a gasztroenterológiai osztály javára zajlottak városszerte a sokakat megmozgató programok. Több gazdasági társaság, civilek, iskolák és az önkormányzat mellett a Veszprémi Petőfi Színház és a Kabóca Bábszínház is segítette a cél megvalósulását.


Leitold László, a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke tegnap közel három millió forint értékű műszeregyüttest adott át dr. Dávid Gyula főigazgató főorvosnak és dr. Lakner Lilla osztályvezető főorvosnak, amelyek a vastagbélrák szűrését és és a betegek kezelését szolgálják a jövőben.

Némedi Lajos alpolgármester példaértékűnek nevezte az összefogást, amiben a kórház vezetésének és dolgozóinak is nagy szerepe van. Mint mondta, az egészségnapok jövőre és az után is folytatódnak, mert cél és feladat van bőven.


[fbcomments]