Közérzet · 2020.08.24.

TÁJÉKOZTATÁS – A nyolcas út almádi csomópontjának építéséről

Az alábbiakban a nyolcas út kivitelezőjének, a Strabag Zrt.-nek a tájékoztatását olvashatják a beruházás első üteméről és az útlezárásokról. A szövegbe nem javítottunk bele.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében valósul meg a 8. számú főút Veszprém déli elkerülő I. üteme a Litéri és a Füredi csomópontok között.


A tárgyi beruházás a 8. sz. főút 44+600–52+100 km szelvények között készül el. Az egybefüggő 7,5 km hosszú útszakasz építése egy időben, két külön tervezési szakaszban épül.

A meglévő Almádi csomópont külön szintű csomóponttá történő átépítése csak a csomópont Veszprém–Balaton irányának lezárásával lehetséges.

A csomópontokban a 8. sz. főút forgalma a kivitelezés ideje alatt is biztosított lesz majd 2×1 sávon. A 7217. j. összekötő (Almádi) út és a 8. sz. főút csatlakozásánál egy külön szintű csomópont kerül kialakításra, északi és déli oldalon egy-egy körforgalommal, ahogy az alábbi képen is látható.

almadi_8-as

A beruházáshoz kapcsolódóan az érintett közművek kiváltásra kerülnek, elkészül a Dornyai Béla utca és a Tirat-Carmel utcák korrekciója.

Az építés alatt, az Almádi út és csomópont lezárásra kerül 2020 szeptemberétől 2021 nyarának elejéig.

A Dornyai Béla utca megközelíthető marad 2021 januárjáig, addig közműkiváltási munkák zajlanak félpályás lezárással.

Az Almádi út és a Tirat–Carmel utca kereszteződése körforgalommá épül át. Az érintett ingatlanok az építkezés ideje alatt is megközelíthetőek lesznek a munkaterületen kijelölt úton, jelzőlámpás forgalomirányítással a fenti időpontig.

2021. év elejétől a Dornyai Béla utca és az Almádi út kereszteződése ideiglenesen lezárásra fog kerülni.

Ezen útszakaszon egy körforgalom lesz kialakítva. A munkálatokat kizárólag teljes szélességű útzár mellett lehet elvégezni.

Az érintett ingatlanok az építkezés ideje alatt is megközelíthetőek lesznek a Cholnoky Jenő utcáról, illetve a 8. sz. főútról.

A további ideiglenes forgalomterelésekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

A munkálatok miatti esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!

Köszönjük türelmüket és megértésüket!

Levelezési cím: Strabag Építő Kft.

1117 Budapest, Gábor Dénes u. 2. (Infopark D ép.)

E-mail: 8veszpd1@strabag.com


[fbcomments]