Sport · 2016.10.21.

TAEKWONDO – Veszprémiek a világkupán

Jól szerepelt a veszprémi csapat az október 12–16. között Budapesten megrendezett ITF taekwondo-világkupán, amely az 1845 versenyző részvétele miatt az eddigi legnépesebb versenynek számít.

Kosztyu Veronika két éremmel is büszkélkedhet, formagyakorlatban ezüst-, erőtörésben bronzérmet szerzett. A fiatal Palatin Zoltán formagyakorlatban a finn, argentin, német, majd olasz ellenfelet legyőzve a dobogó 3. helyére állhatott fel. Kerekes Balázs az egyéni küzdelemben ugyan kikapott a későbbi bajnoktól, de csapatküzdelemben két budapesti, illetve Veszprém megyéből a péti Enyingi László és a várpalotai Hajas Attila csapattársakkal együtt, legyőzve két argentin és egy orosz csapatot, a dobogó legfelső fokára állhatott. Mucsy Petra egyéni küzdelemben az idén szerzett Eb-bronzérme után a norvég, argentin és ír versenyző legyőzése után ismét bronzérmet szerzett.


Jól helytálltak a többiek is a magas szintű versenyen, Gyömörei Gyula két győzelme az 5–8. helyre volt elegendő. Az ifjúsági Nasszer Júlia és Pintér Norbert is biztatóan szerepelt, de most nem jutott számukra érem.

A versenyzők felkészítő edzői: Meilinger László, Papirovnyik Mónika, Sebestyén Pál és Somlai János.

A veszprémi csapat részvételét az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül támogatta.


[fbcomments]