Sport · 2018.04.18.

TAEKWONDO – Kitettek magukért a Veszprém megyei lányok

Az április 12-e és 15-e közt Mariborban megrendezett ITF Taekwondo Európa Bajnokságon 28 ország 642 versenyzője vett részt. A magyarok jól szerepeltek a versenyen: az éremtáblázat 6. helyén végeztek, 4 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzéremmel, közvetlenül megelőzve a házigazda szlovénokat.

A Veszprém megyei sportolók kiváló szereplése külön örömet jelent. Női erőtörésben Mucsy Petra, a Veszprémi TKD SE versenyzője, a Lovassy László Gimnázium testnevelő tanára a dobogó legfelső fokára állhatott.


A női csapatért is szólt a magyar himnusz, amelyik erőtörésben hozta el az aranyérmet. Külön öröm, hogy a csapat a tartalék versenyzőt, a budapesti Romero Aliciát kivéve, csak Veszprém megyei sportolókból állt (Mucsy Petra, Kosztyu Veronika, Veszprémi TKD SE és Bécsi Nikolett, Balatonfüred TKD Klub).

A válogatottban a megyénkből még ifjúsági fiúversenyzők voltak, akik első ízben vehettek részt az EB-n. Pintér Norbert formagyakorlatban három győzelem után szenvedett vereséget, így az 57 versenyző közül az 5–8. helyen végzett. Egyéni erőtörésben is bekerült a legjobb öt versenyző közé, ahol hosszas küzdelem után végül a 4. helyet szerezte meg.

A hatfős ifjúsági fiúcsapat, amelynek három tagja szintén Veszprém megyei sportoló (Enyingi Máté, Enyingi Ádám – Pétfürdő DSE –, Pintér Norbert – Veszprémi TKD SE) is érmekkel térhetett haza, mert mind a speciáltörés, mind az erőtörés versenyszámban bronzérmet szerzett.

Edzők: Balatonfüred TKD Klub: Vajky László, Pétfürdő DSE: Enyingi László, Enyinginé Dere Andrea és Tippán Norbert, Veszprémi TKD SE: Meilinger László, Papirovnyik Mónika, Sebestyén Pál és Somlai János.


[fbcomments]