Szórakozás / Életmód · 2016.06.23.

TÁBOROZÁS – Időgéppel Balácán

Jó kor az ókor! Ezzel a felkiáltással invitálják a 9–14 éveseket Balácára, a római kori villagazdaságba a július 4-étől 8-áig tartó nyári táborba.

Gondoltál már arra, milyen lenne időgéppel kalandozni az évezredek között, bekukucskálni régi idők embereinek hétköznapjaiba? Ismerd meg a római kor világát Cornelius, a Pannóniában élő római földbirtokos kíséretében! Hódítsd meg a barbárok földjét, majd telepedj le a Lacus Pelso, azaz a Balaton vidékén! Építsd meg saját házad, ismerd meg a kőfaragó, a fazekas, a mozaik- és freskókészítő, a kovácsmester munkáját!


A tábor helyszíne a Nemesvámos melletti Villa Romana Baláca római kori villagazdaság és romkert. A tábor napközis jellegű, a résztvevők ebédet is kapnak. A részvételi díj 19 500 forint, amely tartalmazza az ebédet, a foglalkozások eszköz- és alapanyagát. A gyerekeknek csak a jókedvüket kell magukkal vinniük.

Jelentkezni telefonon vagy e-mailben Király András múzeumpedagógusnál a következő elérhetőségeken lehet: +36 20 548 4031, illetve király@ldm.hu.


[fbcomments]