Sport · 2021.06.09.

Szurkolói mezben a miniszobrok: Ernő, Ödön és LeoNóra

A labdarúgó Eb-n és majd a tokiói olimpiai játékokon hazánkat képviselő sportolók szurkolói táborát mától a veszprémi miniszobrok is erősítik. Alkalmi öltözékük is ezt fejezi ki. Nemzeti színű mezük és sálaik a Petőfi Színház közreműködésének köszönhetők.

A színházat Török Balázs, a Kolodko Mihály által megalkotott miniszobrok ötletgazdája és tulajdonosa kereste meg. Oberfrank Pál igazgató és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser örömmel fogadta a felkérést. A kivitelezéshez Libor Katalin jelmeztervezőt hívták segítségül, az ő útmutatása alapján Ozsváth Ildikó közreműködésével készültek el a színház gyártóműhelyében az apró ruhadarabok, amelyeket ma kora délután rövid ünnepség keretében öltöttek magukra a város kis kedvencei.

Ernő, az őr, a sportrendezvények idején is szolgálatban lesz, de egy sállal azért ő is jelzi, hogy szívvel-lélekkel szurkol a magyar sikerekért. Ödön, az utcazenész és LeoNóra, az „oroszlános kislány” azonban sállal és magyar mezbe bújva követi az eseményeket. 


A veszprémi miniszobrok beöltöztetése immár kezd hagyománnyá válni és ez nem csak a város lakóinak, de az ide látogató turistáknak is örömet okoz. Télen kötött sálat, március idusán kokárdát viseltek, húsvétkor pedig maguk a veszprémiek ajándékozták meg őket apró tárgyakkal. Kíváncsian várjuk, hogy mely alkalommal milyen ruhadarab lesz a következő viseletük.

Balról jobbra: Ozsváth Ildikó, Libor Katalin, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Török Balázs. Fotó: a szerző és az A-1 Sped Kft.


[fbcomments]