Közérzet / Sport · 2020.08.29.

SZUPERKUPA – A nagy magyar focikísérlet

Németországban idén már nem lehet meccsre menni. Angela Merkel kancellár arról állapodott meg a tartományi miniszterelnökökkel, hogy legalább december végéig nem tartanak nagy rendezvényeket az országban, de Budapestre jöhetnek a külföldi szurkolók is a Puskás Arénába, szeptember 24-én, az Európai Szuperkupa döntőjére. A német és a spanyol szurkolók mellett magyarok is lesznek majd a lelátókon – írja az eoronwws.com.

Magyarországon 14 ezer jegyet fognak árulni, a maximálisan beengedhető emberek számát ugyanis a stadion kapacitásának 30 százalékánál, körülbelül 20 ezer embernél húzták meg. Az Európai Labdarúgó-Szövetség 3–3 ezer jegyet ad a két résztvevő csapatnak, a Bajnok Ligája-győztes Bayern Münchennek és az Európa Ligát megnyerő Sevillának.

Ez lesz a járvány utáni első nemzetközi labdarúgó-mérkőzés nézők előtt. A stadionban tapasztaltaknak hosszú távú következményei lehetnek, az UEFA ugyanis a szuperkupa-döntőn vizsgálja meg, milyen hatásai lehetnek, ha csökkentett kapacitással és szigorú óvintézkedések mellett szurkolók előtt tartanak meg egy meccset.

Bővebben itt.

 


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!