Sport · 2019.03.11.

SZUMÓ – Érmekkel tértek haza az ifjú szumósok

Vasárnap Dunaharasztiban versenyzett a Centrum SE szumócsapata, ahol 16 egyesület birkózói 177 mérkőzésen mérték össze tudásukat. Az U12 korosztálynak országos bajnokságot, a többi korcsoportnak válogatóversenyt rendeztek.

Az OB döntő mérkőzésein öt centrumos versenyző volt érdekelt, és mindannyian szép eredményeket értek el: első helyezést ért el Szecsődi Máté (U12), második lett Simon Domokos (U12) és Andorkó Levente (U16), a harmadik pedig Jámbor Levente (U12), és Kék Milán (U12) Az újoncként induló Simon Domokos erős mezőnyt fogott ki, de nagyon bátran és koncentráltan küzdött. Egy híján minden mérkőzését megnyerte, így megérdemelten lett országos bajnoki második helyezett.


A válogatóversenyen az októberi Európa-bajnokságra lehetett pontokat gyűjteni. Itt is remekül helytállt a csapat, hiszen 11 érmet hozott haza:

I. helyezett: Gáspár Bence,
II. helyezett: Böröndi Zsombor, Dallos Kornél, Kis Máté, Csendes Bálint, Laczkó Benedek,
III. helyezett: Katona Martin, Boros Ármin, Nagy Dominik, Jámbor Kristóf, Elek Márk

V. helyezett: Márkus Roland,

VII. helyen zárt Boros Noel.

Az egész csapat kitűnően, az edzői utasításokat betartva versenyzett, és mindenki arra törekedett, hogy az edzéseken begyakorolt technikai elemeket a küzdelmek során végrehajtsa. Ez mindenképpen bizakodásra ad okot, hiszen az őszi Európa-bajnokságig még három pontszerző versenyen bizonyíthatják versenyzőink rátermettségüket – értékelte a szereplést Janku Ferenc edző, a csapat mestere.


[fbcomments]