Életmód · 2022.10.28.

SZÜLINAPI BULI – Egyéves az Óváros piac

Egyéves az Óváros piac. Ebből az alkalomból szülinapi forgataggal várják a szervezők a veszprémieket október 30-án, vasárnap 9 és 13 óra között az Óváros téren.

A bővített piacos kínálat mellett különböző programokat is kínálnak:

Mit érdemes tudni a kovászolásról? Erről tart előadást a Derce Pékbisztró előadás 10 órától az Óváros téren. Szintén tízkor indul a séta a Papírkutyától (Szabadság tér 9.) az Óváros piacig. Ennek résztvevői megismerhetik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik sikeres kezdeményezésének, az Utcakép fejlesztési programnak az eredményeit: a Papírkutyát, a Pekedlit, a KUNSZT!-ot, a Fügét és az Óváros piacot. A séta során Fülöp Júlia idegenvezető mesél a történelmi jelentőségű házakról. Az Óváros piacon Tungli Péter, az EKF gasztronómia és borászati projektkoordinátora várja a sétálókat válogatott finomságokkal. A vezetett sétán a részvétel ingyenes. Regisztrálni itt lehet rá.


Az Óváros téren 10.30-kor kezdődik a Feltöltő Pont előadása a fenntartható háztartásról.

Délben köszöntő hangzik el, majd következik a tombolasorsolás és a tortakóstolás.

A hangulatról a Wine&Vinyl Bar&Store tulajdonosa és lemezlovasa gondoskodik, a foodtruckban a Bivstro készíti a finom falatokat a reggelihez/ebédhez.

A kicsiket 9-től 12 óráig arcfestő várja.

A piac ideje alatt tombolajegyek vásárolhatók. A nyertesek termelői és kézműves portékákból álló csomagokat vihetnek haza. A tombolajegyek árából befolyt összeggel a Kozmutza Flóra Alapítványt támogatják.

Fotó: Toroczkai Csaba/veszprembalaton2023.hu

Kép forrása: Toroczkai Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]