Közérzet · 2022.07.17.

SZUBJEKTÍV – Botlábú díszmagyarok a cserepadon

Ez a három díszmagyar is a focikázással kezdte politikai karrierjét a Fideszben, ahogy a mezükön is látszik, miközben a cserepadon ülve várják, hogy a botlábú főnök pályára szólítsa őket. Ez az a három politikus, akik elvtársaikkal együtt létrehozták a Fideszt, majd később a Fidesz–KDNP Kommunista Pártot.

Munkájukkal, parlamenti szavazataikkal tevékeny részesei voltak Magyarország szétrablásának, az emberek elszegényesedésének, egymás ellen uszításának.

Deutsch Tamás folyamatos hazugságaival jelenleg Brüsszelben igyekezik védeni a mundér becsületét. Nagyon kevés sikerrel, mert már kiröhögik. Szót sem érdemes pazarolni rá. Ahogyan a cserepadon mellette üldögélőre sem. Kovács Zoltán, Pápa korábbi polgármestere, aki, nem is emlékszem, hogy mikor szólalt fel utoljára a Parlamentben a „magyar emberekért. Öröm látni őket a cserepadon.


És hát persze a „köteles Laci”, aki az első Orbán-kormány idején azt javasolta azoknak, akik már akkor utálták ezt a bandát, hogy keressenek kalapácsot, szöget, kötelet, egy erős gerendát és az alagsorban kössék fel magukat. Nos, ő Kövér László elvtárs, a magyar Országgyűlés elnöke. Aki mérhetetlenül irritáló házmesterként a demokrácia nevében az ellenzék képviselőibe fojtja a szót. És a neki nem tetsző (időnként valóban alpári) kifejezésekért milliós büntetésekkel sújtja a kormány ellen felszólalókat. Miközben az övéi mondhatnak, amit akarnak. Arról most nem érdemes szólni, hogy az őt feljelentők hány pert nyertek ellene Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Mert úgysem történik semmi. Leszarnak mindent.

Orbán Viktor, az „én soha nem hazudok” miniszterelnök, aki a választási kampányának ígéreteivel nagyságrendekkel lekörözte Gyurcsány „hazudtunk reggel, délben meg este” Ferencet, most pont az ellenkezőjét teszi annak, amivel a kampány alatt etette a „magyar embereket”. Begorombult, mert nem kap pénzt Brüsszelből, így aztán kiadta a jelszót: szívjatok magyarok!

Részben megszüntetik a rezsicsökkentést, amire máris rávetül a tolvajlás árnyéka, mert jóval a piaci ár fölött fogják megsarcolni, földönfutóvá tenni az embereket. Az új szabályozás már augusztustól életbe lép, a KATA kivégzését jelentő törvénymódosítás szeptembertől. Még csak időt se hagytak a „magyar embereknek” a felkészülésre. Persze üres az államkassza, mert a brüsszeli pénzek reményében Orbán két kézzel szórta ki a lóvét a választások előtt. És hamarosan lekerül az ársapka a benzinről is, ami tovább keseríti az életünket. Egy szerencséjük van, hogy az ellenzék bármelyik csoportosulása még ezeknél is gyengébb. Miközben ők is nagy lábon élhetnek.

Jó tudni, hogy ők hárman a cserepadon, továbbá az álláshalmozó Navracsics Tibor – akinek Orbán most éppen hatszázezer forinttal megemelte a miniszteri fizetését – és Ovádi Péter „kutyaügyi” miniszteri biztosunk – akit már Varga Judit igazságügyi miniszter is alkalmaz a hivatalában – megszavazták az adózási rendelet módosítását, valamint a rezsicsökkentés csökkentését, amivel milliók élete vált kilátástalanná.

Elég volt belőletek! Az összes ingyenélőből! Előbb elvenni az oligarcháktól! Felfüggeszteni a TAO-milliárdokat, szerződést bontani az ebből élő külföldi sportolókkal, átütemezni a megkezdett látványberuházásokat! És minden kedvezményt megvonni a politikai elit kedvezményezettjeitől! Igen, önmagatoktól. Amíg be nem mennek értetek a Parlamentbe…

V. T.


[fbcomments]